Hvem skal tage sig af mit barn, hvis jeg dør?

af jul 22, 2019Børn og testamente2 Kommentarer

Børnetestamentet kan være svaret på din bekymring

Mange forældre stiller sig selv det spørgsmål, når børnene er små og under 18 år. For hvad skal der egentlig ske, hvis du dør pludseligt?
Vi har jo alle hørt skrækhistorierne, om forældre, der er døde i en bilulykke, og hvor børnene står ladt alene tilbage.

Men det er sjældent, vi hører resten af historien. For hvis I ikke har lavet et børnetestamente, så vil statsforvaltningen træffe beslutninger uanset, hvilke ønsker I måtte have haft inden.

Børnene vil betragtes som forældreløse, og statsforvaltningen vil derefter tage over. I de fleste tilfælde venter statsforvaltningen på, at der er nogen, der søger forældremyndigheden på børnene.

Hvis der er flere personer, der henvender sig, så vil det være op til statsforvaltningen at bedømme, hvem der bedst kan varetage børnenes interesse, hvis du ikke har lavet et børnetestamente.

Sikre dine børns fremtid

Tænker du også: “Det sker jo ikke for mine børn og min familie.”
Så er du ikke den eneste, der har tænkt sådan.  Men fra 2010-2012 behandlede statsforvaltningen knap 500 sager, hvor børnene blev forældreløse, eller forældren med forældremyndigheden gik bort. (DR).

Hvis du gerne selv vil vælge, hvem der skal have forældremyndigheden i denne situation, så er det vigtigt, at du får lavet et børnetestamente. Ikke mindst for børnenes skyld, så de kommer et sted hen, hvor du stoler på de mennesker, der skal passe på dine børn.

Hvad er et børnetestamente?

Et børnetestamente er i bund og grund en juridisk erklæring, hvor du har indskrevet, hvem du mener, der skal have forældremyndigheden, hvis du går bort. Du har mulighed for at indskrive flere personer, hvis den førstvalgte person ikke længere har muligheden for at tage sig af børnene.

Med denne løsning har du størst sikkerhed for, at dine ønsker bliver fulgt. I børnetestamentet har du også mulighed for at komme med en dybere begrundelse for, hvem der skal have forældremyndigheden.

Læs mere om her, hvordan du kan opbevare børnetestamentet sikkert, og hvad det koster at få lavet testamentet.

 

Hvordan skal jeg opbevare børnetestamentet?

Når du har fået udformet et børnetestamente, kan du i bund og grund have den til at lægge derhjemme. Men det anbefaler vi dog ikke for, hvis de efterladte ikke kan finde testamentet, er det ikke gyldigt.

I stedet for kan børnetestamentet tilkobles et egentligt testamente, som opbevares hos en notar. Her vil testamentet og børnetestamentet findes frem den dag, hvis du går bort, inden børnene er 18 år.

Den sidste løsning vil også være den nemmeste for statsforvaltningen at administrere og sikre en hurtigere sagsbehandling af dine børns sag.

Sikre dine børns økonomiske fremtid

Når du laver børnetestamentet, kan du afsætte penge fra børnenes arv, som den nye værge kan bruge til børnene. Det er for mange en ekstra økonomisk byrde at få børn, og derfor kan det være en ekstra håndsrækning til værgen, hvis ulykken skulle være ude.

Er det dyrt at få oprettet et børnetestamente?

Nej, det er det ikke. Nogen gør det som sagt selv, men de fleste vælger at få professionel rådgivning og udarbejdelse af børnetestamentet. Den professionelle rådgivning giver dig en garanti for, at testamentet er fuldt gyldigt og opbevares korrekt.

Hos Din Arveret har vi en fast lav pris på børnetestamente. Prisen er 995 kr. Hvis du køber et almindeligt testamente hos Din Arveret, så er børnetestamentet gratis.

Hvis du gerne vil være på den sikre side og bestemme din børns fremtid, hvis ulykken skulle være ude, så kan du kontakte os her.
Så vejleder vi dig om resten over telefonen. I løbet af 24 timer kan du have testamentet til gennemlæsning, så du slipper for en lang og tidskrævende proces.

2 Kommentarer

 1. Karina Feldthaus

  Til rette vedkommende

  Jeg har en søn på 8 år. Hans far og jeg lever ikke sammen, men deler forældremyndighed.

  Vil min søns far automatisk blive værge for min søn, hvis jeg går bort, eller bør jeg oprette et børnetestamente i tilfælde af, at jeg dør, før min søn fylder 18 år?

  Svar
  • Jane

   Hej Karina.

   Din fars søn vil automatisk blive værge, hvis I har fælles forældremyndighed. Men kun såfremt faren er ansvarlig og kan varetage rollen. Hvis du ønsker konkret rådgivning vedr. din situation, så er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 70 60 50 93.

   De bedste hilsner
   Jane

   Svar

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hvad skriver jeg i mit testamente? | Se hvad andre gør her | Din Arveret - […] Læs mere om børnetestamentet. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *