Hvem? Mig? Nej, det sker ikke for mig – kun for naboen

af aug 21, 2019Børn og testamente, Testamenter0 Kommentarer

Ny serie på Din Arveret

Vi har inviteret en række forskellige mennesker til at fortælle om, hvorfor de har fået lavet testamente. I denne serie starter vi ud med Charlotte Nielsen, der kommer ind på noget af det mest centrale, der egentlig forhindrer de fleste i at skrive et testamente – nemlig: “Det-sker-ikke-for-mig”-syndromet.

 

Det med døden er et tabuemne i dagens Danmark. Sådan har det nok altid været.

Ingen har lyst til at tænke på det – snakke om det – eller tage stilling til, hvad der sker, “hvis” man en dag skulle sætte træskoene og forlade denne verden – måske endda før tid.

Men lad os prikke hul på bylden: Hvad sker der, hvis jeg dør? Hvad sker der, hvis min samlever dør? Hvad sker der med mine børn?

De fleste tænker ikke over det til hverdag, fordi vi efterhånden har tilegnet os det-sker-jo-ikke-for-mig mentalitet.
Men tænk dig at stå i en situation, hvor din samlever (7-9-13) skulle gå bort, og du står tilbage med børn, lån – og gæld?

Man kan nemlig ikke altid vide sig sikker på, at man arver efter sin partner. Har man børn udenfor ægteskab, kan der hurtigt gå kluddermor i situationen. Og det er lige nøjagtig derfor, at det er en god idé at oprette et testamente.

Måske ikke så meget for din egen skyld, men så for familiens skyld.

Jeg ved, at Din Arveret har lavet en spørgerunde hos en række forskellige danskere. Der blev taget udgangspunkt i  spørgsmålet: Hvorfor du ikke har et testamente? Og de fleste af dem svarede: “Det burde vi jo nok.” “Vi har også tænkt på det, men så kom vi fra det igen.” Eller “Det sker der jo ikke noget ved” – sagde flere, der vel og mærke har børn sammen, men ikke er gift.

Og jo – det sker der nemlig noget ved. Den efterladte arver nemlig ikke noget som helst – uanset hvor længe, man har boet sammen udenfor ægteskab.

Er du fraskilt med børn, kan du så være sikker på, at du får de midler som skal til, hvis du pludselig står som eneforsørger? Cirka en tredjedel af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år gamle.

Hvert år oplever 2.000. børn under 18 år, at deres forældre dør. Så det sker altså. Nogle gange er det heldigvis kun for naboen, men en gang imellem rammer dette også os selv. Lige meget om, vi har lyst til at tænkte på det eller ej.

Måske I har været så fornuftige at lave en ægtepagt inden,  at I gik den lange vej ned ad kirkegulvets klinker. Så er I i hvert fald godt sikret, hvis det pludselig en dag ikke skulle være så sjovt at lege mand og kone længere – men hvem sikrer egentlig dine børn, når du ikke er her længere?

Har du selv mulighed for at påvirke dine børns liv og økonomi efter, at du er gået bort? Svaret er JA, og det kræver faktisk ikke andet end et simpelt testamente.

Mange vil nok blive overvældet over udgiften til et godt testamente. Men tør du i virkeligheden lade være?

 

Vil du have et hurtigt overblik over, hvor nemt det egentlig er at komme i gang? Så læs med her.

 

I et ægteskab med børn

Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i et testamente, hvis du er gift og har børn.
Læs mere her

I et forhold med børn

Hvis du er i et forhold og har børn - både fælles børn eller egne børn fra tidligere forhold - kan du se, hvad du skal være særligt opmærksom på.
Læs mere her

Samlevere uden børn

Hvis du er i et forhold uden børn, så kan du læse mere om mulighederne ved et testamente her.
Læs mere her

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *