De 5 største fejl i danskernes testamenter

af aug 15, 2019Arveret, Testamenter0 Kommentarer

Få overblikket over fejlene, så du slipper for at lave de samme fejl i dit testamente.

Ca. 19 % af danskerne har fået lavet deres testamente, men desværre er der dog ofte en del fejl i testamenterne. Det kan være, at man selv har lavet det eller, at din situation har forandret sig siden, at testamentet blev lavet.
Vi har samlet de 5 fejl, der går igen i mange testamenter, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.

 1. Særbørn bliver overset

Når mange sammenbragte familier får lavet testamente, glemmer mange desværre at begunstige børnene efter den i ægteskabet, der går bort først.

Et eksempel kan være: Peter og Christina har fundet hinanden sent i livet. De har begge to børn fra et tidligere forhold, og nu har de fået skrevet et testamente på hinanden, så Christina og Peter arver mest muligt efter hinanden.
Peter går så bort, og Christina arver 7/8 efter ham. Den resterende 1/8 deles mellem Peters to børn fra et tidligere forhold.
Den dag Christina går bort, bliver hele hendes arv fordelt ud over hendes to børn. Peters børn får ingenting – heller ikke den del, som Christina arvede efter Peter, da han gik bort. De har nemlig glemt at beskrive, hvordan særbørnene skulle arve efter den længstlevende.

2. Skilsmissesæreje

3. Ægtepar uden børn, hvor længstlevende arver mest muligt. 

Mange ægtepar uden børn glemmer at tage skriftlig til, hvad der skal ske med deres formue, når de begge er gået bort.

Hvis I gerne selv vil bestemme hvem, der skal arve efter jer, når I begge er gået bort, så husk at få lavet et testamente. Er du i tvivl om hvem, der arver efter dig, så kan du tage vores gratis arvetest her.

4. De primære arvinger dør før dig

Mange glemmer at tage stilling til, hvad der skal ske med arven, hvis de primære arvinger dør. Det gælder også dem, der i forvejen har lavet et testamente, så vi kan kun opfordre dig til at tjekke op på, om du har skrevet ind, hvad der skal ske, hvis dine arvinger går bort før dig.

5. Velgørenhed

Hvis du er alene og ingen tvangsarvinger har, så kan du faktisk forøge arven betydeligt til de arvinger, du selv vælger. Det er nemlig sådan, at arvingens arv kan forøges, hvis du vælger at lade velgørenhedsorganisationer arve.
Et eksempel kan være, at du ønsker, at din kusine arver efter dig. Hun skal betale 36,25 % i boafgift. Men det kan hun undgå, hvis du vælger, at velgørenhedsorganisationen skal betale boafgiften.

Derved vil hun komme til at arve betydelig mere. Du kan læse meget mere om 30 % reglen her.

 

I et ægteskab med børn

Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i et testamente, hvis du er gift og har børn.
Læs mere her

I et forhold med børn

Hvis du er i et forhold og har børn - både fælles børn eller egne børn fra tidligere forhold - kan du se, hvad du skal være særligt opmærksom på.
Læs mere her

Samlevere uden børn

Hvis du er i et forhold uden børn, så kan du læse mere om mulighederne ved et testamente her.
Læs mere her

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *