5 gode grunde til at lave et testamente

af jul 31, 2019Testamenter0 Kommentarer

Vi har fundet de 5 gode grunde til at få lavet et testamente til dig her.

Der er mange grunde til at lave et testamente, men vi har samlet 5 gode grunde her. Testamenter kan godt være en lille smule langhåret at sætte sig ind i, men ikke desto mindre giver det rigtig god mening i mange situationer.

1. Sikre dine børn bedst muligt

Hvis du har børn, som du gerne vil sikre bedst muligt, så er det ikke uden grund. I et testamente har du nemlig mulighed for at lave særeje til dine børn. Det betyder kort og godt, at når du en dag går bort, så følger arven dine børn. Hvis de så bliver skilt senere hen i livet, så får deres tidligere ægtefælle ikke del i deres formue, der kommer fra din arv.

Hvis du har børn under 18 år, så kan du også lave et børnetestamente. I dette testamente kan du indskrive den person, der skal varetage forældremyndigheden til dine børn bliver myndige. Du kan også indskrive, at den nye værge får en del af arven til rådighed, som kan bruges på børnene.
Derved kan du også sikre, at værgen ikke kommer i en økonomisk belastet situation.
Hos Din Arveret får du et gratis børnetestamente, hvis du køber et almindeligt testamente og har børn under 18 år.

2. Skab en sikker fremtid for din partner

Uanset om du er i et forhold eller i et ægteskab, så er det altid en god idé at kigge nærmere på, hvad der egentlig sker, når en af jer en dag går bort.

Hvis I er i et forhold, så arver I ikke automatisk efter hinanden – uanset hvor lang tid I bor sammen eller har børn sammen. Der skal skrives et testamente, hvis I skal arve noget som helst efter hinanden. Du kan læse mere om mulighederne her.

Hvis I er gift, så vær opmærksom på, at I kun arver 50 % efter hinanden, hvis I har børn – og ikke har et testamente. Uskiftet bo kan være en mulighed for dig, men det er der både fordele og ulemper ved. Det kan du læse mere om her, hvis du er lidt i tvivl om forpligtelserne ved uskiftet bo.

 

3. Dine, mine og vores børn

Hvis I har fælles børn og børn fra tidligere forhold, så er det en rigtig god idé at få lavet et testamente.

Det er nemlig sådan, at hvis du dør først, så arver din partner 50 % af arven. 25 % arver jeres fælles børn og dine børn fra tidligere forhold. De resterende 25 % er friarv, og de bliver fordelt imellem arvingerne. Men den dag din partner så dør, så arver dine børn fra tidligere forhold ingenting. Til trods for, at din ægtefælle faktisk arvede 50 % efter dig.

Så hvis I har børn fra tidligere forhold og fælles børn, så er det vigtigt, at I overvejer, hvad der skal ske med arven. Specielt den dag I ikke begge er her længere.

4. Støt foreninger og organisationer, der betyder noget for dig

Mange af os danskere involverer os dybt i frivillighed – enten igennem lokale foreninger eller organisationer. Samtidig vil mange danskere også gerne støtte foreninger, der har betydet meget for dem. Denne mulighed har du med et testamente.
Samtidig kan du også undgå, at dine arvinger skal betale tillægsboafgift, hvis du vælger at støtte foreninger og organisationer. Du kan læse mere om tillægsboafgiften og 30 % reglen her.

5. Få tryghed i at din sidste vilje bliver opfyldt

 Hvis du gerne vil være sikker på, at din sidste vilje bliver opfyldt, inden den dag, du går bort, så er testamentet den sikre vej. Vi glemmer det ofte i hverdagen, men en aften i gode venners lag eller en snak med de nærmeste, kommer vi jo nogle gange i tanke om, hvad det egentlig er, vi ønsker.

Men vi danskere glemmer disse tanker igen. På trods af at hver anden af os, egentlig ønsker at få lavet et testamente, så er det kun hver 6., der faktisk får det lavet.

Det er ikke dyrt og besværligt at få lavet et testamente

Disse to årsager er ofte det, der ligger til grund for, at vi ikke får lavet et testamente. Men det behøver faktisk ikke at være sådan. Et testamente hos Din Arveret koster 2.995 kr. – og denne pris gælder også, hvis I er et forhold eller ægteskab og laver et fælles testamente.

Det tager faktisk heller ikke længere end en 30 minutters telefonsamtale. 24 timer efter telefonsamtalen har vi udarbejdet dit testamente, og så kan du faktisk blive en af de danskere, der har et testamente – og ikke bare ønsker sig et. 

Du kan se priserne på alle vores testamentepakker her, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning.

I et ægteskab med børn

Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i et testamente, hvis du er gift og har børn.
Læs mere her

I et forhold med børn

Hvis du er i et forhold og har børn - både fælles børn eller egne børn fra tidligere forhold - kan du se, hvad du skal være særligt opmærksom på.
Læs mere her

Samlevere uden børn

Hvis du er i et forhold uden børn, så kan du læse mere om mulighederne ved et testamente her.
Læs mere her

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *